Heb je veel vacatures? Wil je niet meer vacatures handmatig opvoeren in JobBoost.io? Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt jouw vacatures automatisch importeren in JobBoost.io. Hiervoor maak je gebruik van de vacature feed import functie.

Waarom zou ik dit doen?

Het scheelt je veel tijd en moeite. Wanneer je een vacature in jouw ATS of Werkenbij pagina invoert wordt deze automatisch overgenomen in JobBoost.io.

Deze worden dan direct doorgeschoten naar alle aangesloten "freemium" vacaturebanken (kan je overigens ook uit zetten). En als je vacature meer bereik nodig heeft heb je deze met drie kleine stappen geadverteerd. Wel zo gemakkelijk!

Hoe importeer ik mijn feed?

Eerst moet je om een feed te kunnen importeren "eigenaar" rechten hebben. Ben jij diegene die als eerste het JobBoost.io account heeft aangemaakt, dan heb je direct de juiste rechten. Anders moet je deze aanvragen bij de huidige "eigenaar" van het account.

JobBoost.io werkt momenteel met drie verschillende feeds. Heb je al een Indeed of een Adzuna feed gemaakt (of laten maken) dan kan je deze direct gebruiken.

Maar je beste optie is om een feed speciaal voor JobBoost.io te maken. Dit zorgt er voor dat wij meer informatie over de vacature binnen krijgen en daar door o.a. je vacature beter kunnen richten op de juiste doelgroep(en).

Het maken van een specifieke feed is een technisch klusje. Documentatie hoe dit te doen kan je dan ook het beste aan je technisch partner geven. De documentatie vind je overigens in je account bij instellingen, Vacature Feeds en vervolgens onder de knop "JobBoos XML Documentatie" (of klik hier). Je technisch partner zou dit vrij snel voor je moeten kunnen opleveren (Gemiddeld tussen de twee en maximaal zes uur werk).

Wanneer je een feed hebt, dan kan je deze gemakkelijk importeren door op de knop "importeer nieuwe feed" te klikken. Je krijgt nu een scherm waar je twee dingen mag doen:

1. Knip en plak de door jouw technisch partner aangeleverde feed in de balk waar "Feed URL" boven staat. De feed die je plakt ziet er uit als een internet adres (want dat is het eigenlijk ook).
  2. Selecteer om wat voor feed het gaat (Indeed, Adzuna of speciaal voor JobBoost)

Vergeet daarna niet op de "opslaan" knop te klikken.

LET OP: Wanneer je dit hebt afgerond moet je ons nog even tippen dat je dit hebt gedaan. Wij controleren dan je feed of deze correct is en zetten hem na goedkeuren live. Tippen doe je via support@jobboost.io met daarbij de bedrijfsnaam waar het om gaat.

Gefeliciteerd! Je feed staat nu live en al jouw vacature advertenties worden automatisch opgenomen door JobBoost.io