Standaard "out-of-the-box" worden alle vacatures die je adverteert met JobBoost.io doorgemeten op het aantal gegenereerde kliks (gratis en betaald). Hiermee kan jij als recruitment marketeer automatisch je CPC (cost-per-click) en je eCPC (effective cost-per-click) berekenen.

Maar liever wil je ook je CPA (cost per applicant) en je eCPA (effective cost-per-applicant) automatisch doormeten. Dit kan je geheel automatisch doen met de JobBoost.io tool. Hiervoor moet je wel een technische handeling doen.

LET OP: De meet-pixel geeft alleen het aantal sollicitaties weer die zijn toe te wijzen aan verkeer via de JobBoost.io job marketing tool.

Een beetje technische kennis is vereist

Ben jij niet heel erg technisch (no worries, met jouw ongeveer de rest van de wereld), vraag dan jouw technische collega of de organisatie die voor jullie de werkenbij pagina en/of het ATS beheren, dit voor jou op te pakken. Verwijs ze dan door naar deze pagina. Ben je wel een beetje technisch en handig met computers, dan lukt ook jou dit zeker zelf.

Tip! Vraagt jouw technisch partner "maar 6 betaalde uurtjes werk" of een integratie van euro 2.500,-? Krap je dan eens achter je oren en bedenk of je niet een andere partner wil zoeken. De implementatie duurt uit onze ervaring niet langer dan een half uur. :-)  --> Maken jullie al gebruik van Google Tag Manager? Ja? Bingo! Gebruik dan zeker die tool voor de integratie van de meet-pixel.

In twee stappen de meet-pixel implementeren

Stap 1 - jouw token opvragen

In jouw JobBoost.io account ga je naar Instellingen (1). Vervolgens selecteer je uit het menu API/Tracking (2). Bij Vendor (3) selecteer je het soort token dat je wil opvragen.

Er zijn al geoptimaliseerde integraties met bepaalde leveranciers gemaakt voor een gemakkelijke integratie. Dit kan o.a. bij de vacaturebank software van EXENZO, ATS systemen van Emply, Recruitee, etc. (er worden telkens nieuwe integraties toegevoegd). Gebruik je niet een van deze systemen kies dan altijd voor API. Klik nu op "opslaan" en er wordt een "Public key" en een "Private key" voor je aangemaakt.

LET OP: Staat jouw leverancier al in het lijstje? Yes! Nu is de implementatie voor jou al klaar. Stuur de "public keys" naar jouw leverancier, zodat zij in een paar minuten de meet-pixel kunnen implementeren. Klaar is Kees.

In dit voorbeeld is een groot deel van de "keys" weggepoetst voor de veiligheid. Maar ze zijn dus een stuk langer. Deze codes heb je zo direct nodig om in de meet-pixel aan te geven dat het om jouw account gaat.

Stap 2 - Meet-pixel implementeren

Er zijn twee opties om de meet-pixel te implementeren:

Optie A --> Implementatie met Javascript voor asynchroon meten (Dit is je beste optie)
Optie B --> Implementatie met een pixel (plaatje) voor synchroon meten (Liever niet gebruiken, enkel als Javascript echt niet kan)

Welke optie je ook kiest, zorg er voor dat de pixel minimaal wordt geplaatst op de volgende pagina's:
--> vacature detail pagina
--> sollicitatie formulier
--> sollicitatie bedankt pagina (de pagina die men te zien krijgt nadat de sollicitatie is afgerond)

Plaats op deze pagina's de code die je hier onder vindt. Voor dat je de code plaatst moet je nog wel daar waar "DE_PUBLIC_KEY" staat vervangen met jouw "public key". vervang dit volledig met de letter en cijfer string van de public key die je in jouw JobBoost.io account hebt opgevraagd (Laat de aanhalingstekens wel staan, geen spaties).

Gebruik voor optie A dit Javascript:
---------------------------------------------------

<script type="text/javascript">
    window.jobboostio = {
        token: "DE_PUBLIC_KEY"
    };
    (function(src) {
        var script = document.createElement("script");
        script.setAttribute("type", "text/javascript");
        script.setAttribute("src", src);
        document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(script);
    }('https://static.jobboost.io/t.js'));
</script>

---------------------------------------------------

LET OP: Neem het script exact over en let er op dat jouw CMS of editor niet automatisch een opmaak toepast zodat de code niet meer exact is zoals hierboven staat. (wel nog jouw public key toevoegen).

Gebruik voor optie B de volgende URL's:
Op de vacature detailpagina en sollicitatieformulier pagina:

Op de sollicitatie bedankt pagina:

https://track.jobboost.io/collect/DE_PUBLIC_KEY/collect.png?event=applicant

Zo, nu heb ook jij de meet-pixel geïmplementeerd en kan je met hartelust jouw (e)CPA's ook goed doormeten.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, stuur dan een e-mail naar support@jobboost.io of klik rechts onder in beeld op het blauwe rondje voor een chat-sessie.